advertise with ongsono.com
 

Vízvezeték- és Villanyszerel Kötelez Szakmai Felelsségbiztosítás

Posted on Monday, 28 August 2017


hu Vízvezeték- és villanyszerel kötelez szakmai felelsségbiztosítás https://biztositas.ma/vizvezetek-es-villanyszerelo-kotelezo-szakmai-felelossegbiztositas
 2017. szeptember 1-gyel lép hatályba két új kormányrendelet, mely kimondja, hogy - az építipari tervezk-kivitelezket követen - a vízvezeték- és villanyszerelknek is kötelez felelsségbiztosítással kell rendelkezniük. Ezen elírásra megoldást tudunk megbízóinknak nyújtani! Miért érdemes minket választani? Tudunk megoldást arra is, hogy csak a jogszabályban elírt tevékenységre szóljon a biztosítási fedezet és arra is van lehetség, hogy az általunk kínált elelsségbiztosítás a vonatkozó külön feltétellel nem csak a jogszabályban elírt tevékenységre, hanem a teljes víz, villanyszerelés körébe tartozó egyéb tevékenységekre is védelmet nyújt. Kérjen biztosítási ajánlatot az alábbi, felelsségbiztosítási ajánlatkér rlapon! A megjegyzésbe írja be, hogy ivóvíz, vagy szennyvíz bekötés, illetve, hogy villamos energia bekötés 1000V éa 100A alatt, vagy felette is! Jogi háttér 219/2017. számú kormányrendelet a villanyszerelk bejelentésérl és nyilvántartásba vételérl szól, és kötelezvé teszi a nyilvántartásba vett szakemberek számára, hogy kötelez felelsségbiztosítást kössenek az alábbi tevékenységekre:
  • villamos energia hálózatra saját beruházás keretében történ csatlakozás során csatlakozó-berendezés létesítése és kivitelezése (fázisonként legfeljebb 100 A túláramvédelmi szervvel védett és 1000 V feszültségszintet meg nem haladó csatlakozó-berendezésre);
  • villamos energia hálózatra saját beruházás keretében történ csatlakozás során csatlakozó-berendezés létesítése és kivitelezése (feszültségszint korlátozása nélkül).
A 220/2017. számú kormányrendelet pedig a víziközm-bekötést végz személyek bejelentésérl és nyilvántartásáról szól, és szintén kötelezvé teszi számukra, hogy kötelez felelsségbiztosítást kössenek a jogszabályban meghatározott tevékenységekre: ivóvíz-bekötvezeték építése, kivitelezése; szennyvíz-bekötvezeték építése, kivitelezése. A szabályozó rendeletek a következek:
  • 219/2017. (VII. 31.) Korm. rendelet a villanyszerelk bejelentésérl és nyilvántartásáról
  • 220/2017. (VII. 31.) Korm. rendelet a víziközm-bekötést végz személyek bejelentésérl és nyilvántartásáról
 

Read more about Vízvezeték- és villanyszerel kötelez szakmai felelsségbiztosításRelated read :