advertise with ongsono.com
 

P Rendszám, Próba Rendszám 2017 Biztosítás

Posted on Monday, 29 May 2017


hu P rendszám, próba rendszám 2017 biztosítás https://biztositas.ma/cikk/p-rendszam-proba-rendszam-2017-biztositas
 P rendszámtáblát csak olyan cég, vagy vállakozó igényelhet, akinek a mködési engedélyében szerepel a TEÁOR 4520 bejegyzés, vagyis a gépjármjavítás és karbantartás. A P, vagy Próba rendszám használatát igen szigorú feltételek szabályozzák. Ezek szerint csak Magyarországon használható, valamint a P rendszámos jármvel tilos vontatni illetve árut és személyt szállítani (személyszállítás tiltásának feloldását azonban lehet kérvényezni) A P rendszámtáblával ellátott gépkocsival csak szigorú adminisztráció után lehet elindulni. Indítási naplót kell vezetni, amiben még elindulás eltt be kell írni az útvonalat, indulás idpontját és a szállított személyek számát. Több hirdetést is lehet találni, amelyben bérlésre ajánlják fel a P rendszámot. Ez azonban jogszabályba ütközik, mert a 35/2000. (XI. 30.) BM-rendelet alapján: "P betjel ideiglenes rendszámtáblával ellátott járm használata az ideiglenes forgalomban tartási engedély jogosítottján vagy a vele munkavégzésre irányuló jogviszonyban álló személyen kívül másnak nem engedhet át." Az pedig, hogy a rendszám bérlésével egyidejleg alkalmazásba is vesz valakit a bérbeadó - igen hihetetlen. A kötelez biztosítás díja baleseti adóval növelten a 2017-ben 222.295,- Forinttól indul. Ha P rendszámra szeretne kötelez biztosítást kötni, akkor azt velünk könnyedén megteheti az aktuális legolcsóbb biztosítási díjon! Javasolt ügyintézési menetrend:
  • Az Okmányirodában foglaljon le egy rendszámot.
  • A lefoglalt rendszám adatait (pl.: P-01234) küldje el hozzánk e-mailen, vagy SMS-ben!
  • Ezután e-mailben tájékoztatjuk az akkor aktuális díjakról és küldünk Önnek egy alkuszi megbízást. Ezt követen Ön biztosítót választ és visszaküldi az aláírt  alkuszi megbízást hozzánk.
  • Amikor megkaptuk az aláírt alkuszi megbízást - elküldjük Önnek a biztosító számlaszámát, ahová el kell utalnia a teljes éves díjat.
  • Ezután a banki bizonylatot el kell küldenie hozzánk és másnap elküldjük Önnek a biztosító igazolását. (Csak biztosítói igazolást fogadnak el az okmányirodák.)
  • A Biztosítás.ma Kft. ügyintézése során tehát nincs lehetség díjfizetés nélkül P rendszámra biztosítást kötni. Csak akkor küldjük a biztosítás igazolását, ha eltte megkapjuk a teljes éves díj és a baleseti adó átutalásáról szóló banki igazolást. Kecskemét, 2017.05.29.

    Read more about P rendszám, próba rendszám 2017 biztosítás    Related read :